Hoidossa hoidetaan pitkittäiset ja poikittaiset hermoradat, sekä koko ääreishermosto. Ääreishermostolla tarkoitetaan aivohermoja ja selkäydinhermoja. Ääreishermosto käskee 12 aivohermoa ja 31 paria selkäydinhermoa, sekä tahdosta riippumattomia lihaksia ja elimiä.

Hermoratahieronnalla herätellään kehon oma luonnollinen puolustusmekanismi toimimaan niin, että todellinen paraneminen käynnistyy ja uusien vaivojen ilmaantuminen hidastuu tai estyy kokonaan.

Aito hermoratahieronta ei siis ole tietyn vaivan tai osa-alueen hoitoa, vaan kaiken tiedossa olevan huomioon ottavaa hoitoa. Se on vaihtoehto monille lääkkeille ja leikkauksille sekä toimii hyvänä tukihoitona perinteisen koululääketieteen rinnalla.

Hoito kuntouttaa ääreishermostoa ja näin koko keho elpyy ja puhdistautuu kuona-aineista. Näin saavutetaan kehon luonnollinen tasapinotila, jolloin se on puolustuskykyisempi, ravinteiden imeytyminen paranee, erityiselinten toiminta tehostuu ja hormonitoiminta tasoittuu.

Hoidon avulla saadaan koko kehon laaja-alainen aineenvaihdunta paranemaan. (verenkierto paranee, välittäjäaineiden kulku paranee, vitamiinit ja hivenaineet pääsevät toteuttamaan niille kuuluvaa tehtävää elimistössä)  Oleellinen rooli lihastuelle.

Asiakas hoidetaan aina päästä varpaisiin, paina – pyöritä tekniikalla, eli pyöritetään joko peukalolla tai sormenpäillä. Hoidetaan akupisteitä, mutta ilman neuloja.

Hoito tehdään yleensä sarjana, joko 5 – 10 kertaa viikon välein ja sen jälkeen hoidetaan ylläpitoannoksella, kunkin tilanteen mukaan, yleensä 3 – 4 viikon välein.

Hoitokerta kestää 1,5 – 2h.

 

Hoito saattaa aluksi aiheuttaa voinnin huonompaan suuntaan. Näin saattaa tapahtua esimeriksi kroonisissa sairauksissa, joissa on tyypillistä runsas kuona-aineiden kertyminen kudoksiin. Aivot – sydän – maksa tulevat yhteistoimintaan aloituskerroilla. Piilovaivat pystyvät tulemaan esiin. Verenkierron käynnistämisen takia kuona-aineita lähtee liikkeelle, seuraa väliaikaista voinnin heikkenemistä, esim. päänsärky, pahanhajuinen hengitys, ihottuma, liman eritys, kuume, kivut. Hoidon jatkuessa nämä vaivat poistuvat.

Hoidolla ei paranneta sairauksia, vaan autetaan kehon omia parannusvoimia saattamaan keho takaisin normaalitilaan jolloin sairauksien syyt poistuvat. On myös muistettava, että vaikka hoidolla on saatu erittäin hyviä tuloksia, ei hoidosta ole kaikille välttämättä yhtä suurta apua, vaan yksilöllisiä eroja ilmenee.

Hoidossa hoidetaan hermosoluja. Hermosolua sanotaan neuroniksi. Se on erikoistunut ottamaan vastaan, kuljettamaan eteenpäin ja väittämään toisille soluille hermoimpulsseja.

Iskiakseen
Migreeniin
Reumaan
Diabetekseen
Ihottumaan
Epilepsiaan
Paniikkihäiriöön
Unettomuuteen
Hormonihäiriöihin
Sydän-, maksa-, munuaisvaivoihin
 Imeytymishäiriöihin
Aineenvaihdunnan häiriöihin
Kolmoishermo-oireisiin
Niska-hartiaseudun vaivoihin
Hengityselinten sairauksiin
Väsymyksiin
Psykosomaattisiin oireisiin
Gyne-alueen häiriöihin
Määrittelemättömiin kipuihin ja vaivoihin, joita ns. koululääketiede ei ole pystynyt diagnosoimaan
Parkisonintautiin
MS-tautiin
Tinnitukseen